Management Ondernemen MO

Management Ondernemen MO
Teammanager / Projectmanager
Eén- of tweejarig, kwalificerend MBO4

Opleiding Teamleider / ProjectmanagerDe teammanager of projectmanager voert leidinggevende taken uit, meestal naast zijn reguliere vakbekwame werkzaamheden. Hij is in staat om anderen aan te sturen, invloed uit te oefenen op andere partijen, zaken te regelen en situaties naar zijn hand te zetten. Dit vraagt flexibiliteit en creativiteit om passende oplossingen te bedenken voor knelpunten of problemen die zich voordoen in de werkuitvoering van zijn team. Hij durft beslissingen te nemen en draagt daarvoor verantwoordelijkheid, handelt op eigen initiatief binnen de gegeven bandbreedte en delegeert taken. Hij weet te luisteren naar (klant)vragen en weet samenwerken te stimuleren. Hij is gedisciplineerd en consequent in zijn optreden om voor medewerkers duidelijkheid uit te stralen en als voorbeeld te dienen. Hij creëert een werkomgeving met de juiste randvoorwaarden voor het team, de afdeling, het project, om zo doelstellingen zo efficiënt mogelijk te behalen.

- Deeltijd MBO4 in één of twee jaar tijd;
- Een gewaardeerd diploma bij sollicitaties;
- Optioneel extra diploma’s: NEMAS Basiskennis management en NEMAS Middle management;
- Goede balans theorie en praktijk: direct toepassen op het werk;
- Gemotiveerde medestudenten en docenten uit de praktijk;
- Middag- en avondcolleges: werkgever en werknemer investeren samen;

Het deeltijd collegeprogramma
Eerste jaar (Basisdeel):
Beroepsspecifiek:
- NIMA Basis Online;
- NEMAS Basis Management;
- IPMA-D Projectmanagement;
- Introductie Ondernemen;
- Persoonlijke Effectiviteit (Presenteren, Onderhandelen,
  Vergaderen).

Tweede jaar (Profiel):
Generiek:
- Nederlands, Engels en Rekenen.
Beroepsspecifiek:
- NEMAS Middle Management;
- Keuze: Lean Creatief, of Duurzaam in Beroep.

Keuzedeel:
Configuratie: Ondernemend Gedrag (K0072) (studielast 240) en Persoonlijk Profileren (K0877) (studielast 240) met:
> Lean Creatief (K0512) (studielast 240); of
> Duurzaamheid in Beroep (K0031) (studielast 240).

U heeft vier jaar voortgezet onderwijs gevolgd. Wij verzorgen de opleiding op havo 4-5 niveau.

U bent werkzaam in een voor de opleiding relevante functie. Wanneer dit niet het geval is, kunt u de opleiding toch volgen als bedrijfsopleiding en verkrijgt u certificaten. Zodra u relevant werk vindt en praktijkuren gaat maken, kunt u alsnog het mbo diploma verzilveren. Deze praktijkuren kunnen gemaakt worden tot maximaal 1 jaar na afloop van het collegeprogramma.

Collegetijden: 13.30-20.50 uur: 3 werkcolleges in de middag (werktijd) en 3 werkcolleges in de avond (eigen tijd). Na elke werkcollege 10 minuten pauze. Na de eerste 3 werkcolleges is er een grote pauze en maken veel studenten een wandeling door het centrum van Den Haag.

Collegedagen: eerstejaars op dinsdag; tweedejaars op donderdag. Zo is het mogelijk om in het tweede collegejaar nog colleges te volgen uit het eerste collegejaar wanneer een module niet is behaald.

Het is ook mogelijk om zowel de eerstejaars colleges (op de dinsdag) als de tweedejaars colleges (op de donderdag) te volgen. U rond de opleiding dan in 1 jaar af.

Start: De opleiding is modulair opgebouwd. U kunt de modules los van elkaar volgen. U kunt starten op elk moment dat er een nieuwe module start:
- dinsdag 2 oktober 2018;
- dinsdag 27 november 2018;
- dinsdag 5 maart 2019;
- dinsdag 9 april 2019;
- dinsdag 21 mei 2019.

Collegerooster eerste- en tweedejaars 2018-2019

Huiswerk: als richtlijn hanteren wij dat voor elk college-uur ook een uur huiswerk staat. Dit verschilt natuurlijk per student. Dit staat nog los van de studietijd ter voorbereiding op het tentamen. Daarnaast werkt u aan de BPV / stageopdrachten.

MBO
Door OCenW erkende opleiding: 25160 / 25528 Leidinggevende team / afdeling / project.

Bekijk ook het kwalificatiedossier opgesteld in nauwe samenwerking met werkgevers.

U verkrijgt het MBO4 diploma, wanneer voor elke collegemodule een voldoende is behaald, de praktijkbeoordeling voldoende is, positieve afronding opdrachten "Loopbaan Burgerschap" en het examen met een voldoende is afgerond.

Externe optionele examens
Examinering door IPMA:
- IPMA-D.
- NEMAS Basis en NEMAS Middle Management.

Deze externe examens geven diploma's die aanvullend zijn op het MBO-diploma en die zeer worden gewaardeerd door werkgevers. Aanmelding voor de externe examens verloopt niet via Kronenburgh.

HBO Commerciële Economie, Small Business en Retail Management en Sales- en accountmanagement, Management, Economie en Recht (MER).

Deeltijd 1e jaar 2e jaar
Collegegeld € 2.925,- € 2.925,-
In 10 termijnen; per termijn € 300,- € 300,-

Wanneer u zowel de colleges op de dinsdag als de donderdag volgt en u de opleiding in 1 jaar afrond, wordt zowel het collegegeld voor het eerste als het tweede jaar in rekening gebracht.

- Studiemateriaal: 1e leerjaar € 500,- / 2e leerjaar € 475,-
Kijk bij Studystore (kies Rijswijk, Kronenburgh MBO) voor de actuele kosten. Het is mogelijk dat aanvullende materiaalkosten in rekening worden gebracht.

- U brengt zelf een laptop (wifi-internet) mee naar de werkcolleges. Wij werken met de Office suite.

- MBO Examen: € 750,- (kosten voor MBO3 of MBO4 zijn gelijk)

- Aanbevolen optionele externe examens:
Kijk bij de exameninstelling voor de actuele kosten.
Examinering door Associatie
Examinering door IPMA