Management Ondernemen MO

Teammanager / Projectmanager
Eén- of tweejarig, Beroepsopleiding KBC
Opleiding Teamleider / Projectmanager

De teammanager of projectmanager voert leidinggevende taken uit, meestal naast zijn reguliere vakbekwame werkzaamheden. Hij is in staat om anderen aan te sturen, invloed uit te oefenen op andere partijen, zaken te regelen en situaties naar zijn hand te zetten. Dit vraagt flexibiliteit en creativiteit om passende oplossingen te bedenken voor knelpunten of problemen die zich voordoen in de werkuitvoering van zijn team. Hij durft beslissingen te nemen en draagt daarvoor verantwoordelijkheid, handelt op eigen initiatief binnen de gegeven bandbreedte en delegeert taken. Hij weet te luisteren naar (klant)vragen en weet samenwerken te stimuleren. Hij is gedisciplineerd en consequent in zijn optreden om voor medewerkers duidelijkheid uit te stralen en als voorbeeld te dienen. Hij creëert een werkomgeving met de juiste randvoorwaarden voor het team, de afdeling, het project, om zo doelstellingen zo efficiënt mogelijk te behalen.

- Beroepsopleiding KBC in 1,5 jaar;
- Een gewaardeerd instituutsdiploma bij sollicitaties van
  het particuliere Kronenburgh Business College;
- Optioneel extra diploma’s: NEMAS Basiskennis
  management en NEMAS Middle management;

Een beroepsopleiding is heel geschikt wanneer u naar een ander werkveld wilt overstappen, of uzelf verder wilt kwalificeren binnen uw huidige functie. Wanneer u reeds een MBO4 opleiding of HBO opleiding heeft afgerond, is het niet nodig opnieuw een MBO examenprogramma te volbrengen om uw werk- en denk-niveau aan te tonen; juist ook dan is een beroepsopleiding van het Kronenburgh Business College een goede optie.

De Beroepsopleidingen van het Kronenburgh Business College komen voor een groot deel overeen met onze Deeltijd MBO4 Opleiding. Echter u hoeft geen BPV (stage) opdrachten te maken, geen opdrachten ‘Loopbaan Burgerschap’ te maken, geen keuzedelen te volgen en geen examen (proeve van bekwaamheid) te doen. Het programma omvat alleen de beroepsspecifieke modules; de generieke modules (Nederlands, Engels en Rekenen) zijn optioneel. U hoeft niet werkzaam te zijn in een voor de opleiding relevante functie (baan). U kunt altijd nog besluiten alsnog het MBO-diploma te behalen.

Dinsdagen:
- NIMA Basis Online;
- NEMAS Basis Management;
- IPMA-D Projectmanagement;
- Introductie Ondernemen;
- Persoonlijke Effectiviteit (Presenteren, Onderhandelen,
  Vergaderen).

Donderdagen:
- NEMAS Middle management.

Wij verzorgen onze opleidingen op havo 4-5 niveau.

Collegetijden: 13.30-20.50 uur: 3 werkcolleges in de middag (werktijd) en 3 werkcolleges in de avond (eigen tijd). Na elk werkcollege 10 minuten pauze. Na de eerste 3 werkcolleges is er een grote pauze en maken veel studenten een wandeling door het centrum van Den Haag.

Collegedagen:
op dinsdagen en/of donderdagen.

Opleidingsduur:
1 of 1,5 jaar. U kunt de opleiding als eenjarigprogramma of als tweejarigprogramma volgen. Bij een tweejarigprogramma volgt u de colleges op zowel de dinsdag als de donderdag.

Start:
De opleiding is modulair opgebouwd. U kunt de modules los van elkaar volgen. U kunt starten op elk moment dat er een nieuwe module start:
- dinsdag 2 oktober 2018;
- dinsdag 27 november 2018;
- dinsdag 5 maart 2019;
- dinsdag 9 april 2019;
- dinsdag 21 mei 2019.

Huiswerk:
als richtlijn hanteren wij dat voor elk college-uur ook een uur huiswerk staat. Dit verschilt natuurlijk per student. Dit staat nog los van de studietijd ter voorbereiding op het tentamen.

U verkrijgt voor alle positief afgeronde modules een certificaat.

Het diploma Beroepsopleiding KBC is een instituutsdiploma van het Kronenburgh Business College op MBO4 niveau. U komt voor dit instituutsdiploma in aanmerking wanneer voor elke collegemodule een voldoende is behaald.

Externe optionele examens
Examinering door IPMA:
- IPMA-D.
- NEMAS Basis en NEMAS Middle Management.

Deze externe examens geven diploma's die aanvullend zijn op het Beroepsdiploma en die zeer worden gewaardeerd door werkgevers. U verzorgt zelf de aanmelding voor deze externe examens.

U kunt het instituutsdiploma Bedroepsopleiding KBC upgraden tot een Teamleider Projectleider Deeltijd MBO4 diploma.

HBO Commerciële Economie, Small Business en Retail Management en Sales- en accountmanagement, Management, Economie en Recht (MER).

Collegegeld dinsdagen € 2.925,-
In 10 termijnen; per termijn € 300,-

Collegegeld donderdagen € 1.000,00
In 3 termijnen € 512,50

Collegegeld eenjarig programma € 3.925,00
In 10 termijnen € 402,30

Wanneer u zowel de colleges op de dinsdag als de donderdag volgt en u de opleiding in 1 jaar afrond, wordt zowel het collegegeld voor het eerste als het tweede jaar in rekening gebracht.

- Studiemateriaal: 1e leerjaar € 500,- / 2e leerjaar € 475,-
Kijk bij Studystore (kies Rijswijk, Kronenburgh MBO) voor de actuele kosten. Het is mogelijk dat aanvullende materiaalkosten in rekening worden gebracht.

- U brengt zelf een laptop (wifi-internet) mee naar de werkcolleges. Wij werken met de Office suite.

- Aanbevolen optionele externe examens:
Kijk bij de exameninstelling voor de actuele kosten.
Examinering door Associatie
Examinering door IPMA