Medewerker Secretariaat (Associatie)

(Directie)secretaresse MBO4

Secretaresse
Eén- of tweejarig, kwalificerend MBO3

Opleiding SecretaresseIn een organisatie of bedrijf heeft iedere leidinggevende andere wensen. De secretaresse stelt zich dan ook zakelijk en professioneel op. Secretariële ondersteuners moeten in staat zijn hun eigen werkzaamheden te plannen en te organiseren. Het is belangrijk dat zij weet en begrijpt in welke context haar organisatie opereert. Zij moet inzicht hebben in bedrijfsprocessen en projectmatig kunnen denken en handelen. Het werken op organisatieniveau voor directie en/of management impliceert dat zij zich moet houden aan neutraliteit en absolute geheimhoudingsplicht. Ze moet procedureel kunnen denken, de samenhang tussen activiteiten bewaken, efficiënt werken, organisatorische en communicatieve vaardigheden hebben, logisch kunnen nadenken, gevoel hebben voor de moderne vreemde taal en de Nederlandse taal, de cultuur specifieke zaken weten en nauwkeurig en geconcentreerd kunnen werken. Tevens dient zij bij werkzaamheden die zich tegelijkertijd aandienen, haar concentratie en nauwkeurigheid te behouden, prioriteiten te stellen, overzicht te bewaren en ordelijk te zijn. Veranderingen in organisaties volgen elkaar (steeds) snel(ler) op; de secretaresse maakt zich snel nieuwe vaardigheden eigen met betrekking tot bijvoorbeeld ICT, social media.

- Deeltijd MBO3 in één of twee jaar tijd
- Een gewaardeerd diploma bij sollicitaties;
- Optioneel extra diploma’s: Associatie praktijkdiploma
  Secretaresse;
- Geeft vrijstellingen binnen de tweejarige
  opleiding Directiesecretaresse MBO4;

Het deeltijd collegeprogramma
Dinsdags:
Beroepsspecifiek
:
- Privaat- en Publiekrecht;
- Correspondentie NL / Notuleren;
- Secretariaatspraktijk;
- Computervaardigheden Office (Word, Excel,
  PowerPoint, Outlook);
- Communicatie en Management / Introductie
  Ondernemen;
- Online Media;

Donderdags:
Generiek:
- Nederlands, Engels en Rekenen.
Beroepsspecifiek:
- Keuze: Lean Creatief of Duurzaam in Beroep.

>> De generieke modules volgt u bij onze tweedejaars studenten op de donderdag, echter u doet examen op MBO3 niveau. Mogelijk wilt u na het eerste jaar alsnog MBO4 doen, dan kunt u het MBO3 examen overslaan en direct MBO4 examen doen).

Keuzedeel:
> Ondernemend Gedrag (K0072) (studielast 240);
> Persoonlijk Profileren (K0877) (studielast 240);
> Engels MBO4 B1 (K0802) (studielast 240);
> Lean and Creative (K0512) (studielast 240); of Duurzaamheid in Beroep (K0031) (studielast 240).
Collegetijden: 13.30-20.50 uur: 3 werkcolleges in de middag (werktijd) en 3 werkcolleges in de avond (eigen tijd). Na elke werkcollege 10 minuten pauze. Na de eerste 3 werkcolleges is er een grote pauze en maken veel studenten een wandeling door het centrum van Den Haag.

Collegedagen: eerstejaars op dinsdag tweedejaars op donderdag.
Bij de eenjarigeopleiding MBO3 volgt u ook de modules Nederlands, en Rekenen bij de tweedejaarsstudenten echter u doet examen op het MBO3 niveau (2F).
Ook doet u mee aan het keuzedeel bij de tweedejaars. De tweedejaarscolleges zijn op de donderdag. U kunt ook besluiten alsnog het tweede jaar MBO4 te volgen.

Het is ook mogelijk om zowel de eerstejaars (op de dinsdagavond) als de tweedejaars colleges op de donderdagavond te volgen. U rond de opleiding dan in 1 jaar af.

Eerstvolgende startmoment:
dinsdag 2 oktober 2018.

Start: De opleiding is modulair opgebouwd. U kunt de modules los van elkaar volgen. U kunt starten op elk moment dat er een nieuwe module start. Tussentijdse instroom: is dus mogelijk.

- dinsdag 2 oktober 2018;
- dinsdag 13 november 2018;
- dinsdag 11 december 2018;
- donderdag 13 december 2018;
- dinsdag 5 maart 2019;
- donderdag 7 maart 2019;
- dinsdag 9 april 2019;
- donderdag 11 april 2019;
- dinsdag 21 mei 2019;
- donderdag 23 mei 2019.

Huiswerk: als richtlijn hanteren wij dat voor elk college-uur ook een uur huiswerk staat. Dit verschilt natuurlijk per student. Dit staat nog los van de studietijd ter voorbereiding op het tentamen. Daarnaast werkt u aan de BPV / stageopdrachte

U heeft vier jaar voortgezet onderwijs gevolgd. Wij verzorgen de opleiding op havo 4 niveau.

U bent werkzaam in een voor de opleiding relevante functie. Wanneer dit niet het geval is, kunt u de opleiding toch volgen als bedrijfsopleiding en verkrijgt u certificaten. Zodra u relevant werk vindt en praktijkuren gaat maken, kunt u alsnog het mbo diploma verzilveren. Deze praktijkuren kunnen gemaakt worden tot maximaal 1 jaar na afloop van het collegeprogramma.

MBO4
Door OCenW erkende opleiding: 25152 Secretaresse.

Bekijk ook het kwalificatiedossier opgesteld in nauwe samenwerking met werkgevers.

U verkrijgt het MBO3 diploma, wanneer voor elke collegemodule een voldoende is behaald, de praktijkbeoordeling voldoende is, positieve afronding opdrachten "Loopbaan Burgerschap" en het examen met een voldoende is afgerond.

- Praktijkdiploma: Secretaresse.

Deze externe examens geven diploma's die aanvullend zijn op het MBO-diploma en die zeer worden gewaardeerd door werkgevers. Aanmelding voor de externe examens verloopt niet via Kronenburgh.

Directiesecretaresse MBO4

HBO Personeel en arbeid, Toerisme, Facilitair Management, International Business Language, Communicatie, Journalistiek, (International) Office Management - Officemanager Associate Degree (2-jarige opleiding).

Collegegeld MBO3 dinsdags € 2.925,-
In 10 termijnen; per termijn € 300,-

Collegegeld MBO3 donderdags € 2.000,-
In 5 termijnen; per termijn € 410,-

Eenjarig programma
Collegegeld MBO3 € 4.925,-
In 10 termijnen; per termijn € 500,-

- Studiemateriaal:

Kijk bij Studystore (kies Kronenburgh MBO voor de actuele kosten). Het is mogelijk dat aanvullende materiaalkosten in rekening worden gebracht.

- U brengt zelf een laptop (wifi-internet) mee naar de werkcolleges. Wij werken met de Office suite 2016.

- MBO 3 Examen: € 750,-

- Aanbevolen optionele externe examens: Praktijkdiploma Secretaresse