Medewerker Secretariaat (Associatie)

Secretaresse
Eénjarig, beroepsopleiding KBC
Opleiding Secretaresse

In een organisatie of bedrijf heeft iedere leidinggevende andere wensen. De secretaresse stelt zich dan ook zakelijk en professioneel op. Secretariële ondersteuners moeten in staat zijn hun eigen werkzaamheden te plannen en te organiseren. Het is belangrijk dat zij weet en begrijpt in welke context haar organisatie opereert. Zij moet inzicht hebben in bedrijfsprocessen en projectmatig kunnen denken en handelen. Het werken op organisatieniveau voor directie en/of management impliceert dat zij zich moet houden aan neutraliteit en absolute geheimhoudingsplicht. Ze moet procedureel kunnen denken, de samenhang tussen activiteiten bewaken, efficiënt werken, organisatorische en communicatieve vaardigheden hebben, logisch kunnen nadenken, gevoel hebben voor de moderne vreemde taal en de Nederlandse taal, de cultuur specifieke zaken weten en nauwkeurig en geconcentreerd kunnen werken. Tevens dient zij bij werkzaamheden die zich tegelijkertijd aandienen, haar concentratie en nauwkeurigheid te behouden, prioriteiten te stellen, overzicht te bewaren en ordelijk te zijn. Veranderingen in organisaties volgen elkaar (steeds) snel(ler) op; de secretaresse maakt zich snel nieuwe vaardigheden eigen met betrekking tot bijvoorbeeld ICT, social media.

- Beroepsopleiding KBC in 1 jaar;
- Een gewaardeerd instituutsdiploma bij sollicitaties van
  het particuliere Kronenburgh Business College;
- Optioneel extra diploma’s: Associatie praktijkdiploma
  Secretaresse;
- Geeft vrijstellingen binnen opleidingen Secretaresse MBO3 en Directiesecretaresse MBO4;

Een beroepsopleiding is heel geschikt wanneer u naar een ander werkveld wilt overstappen, of uzelf verder wilt kwalificeren binnen uw huidige functie.
Wanneer u reeds een MBO3 opleiding heeft afgerond, is het niet nodig opnieuw een MBO examenprogramma te volbrengen om uw werk- en denk-niveau aan te tonen; juist ook dan is een beroepsopleiding van het Kronenburgh Business College een goede optie.

De Beroepsopleidingen van het Kronenburgh Business College komen voor een groot deel overeen met onze Deeltijd MBO3. Echter u hoeft geen BPV (stage) opdrachten te maken, geen opdrachten ‘Loopbaan Burgerschap’ te maken, geen keuzedelen te volgen en geen examen (proeve van bekwaamheid) te doen. De generieke modules (Nederlands, Engels en Rekenen) komen te vervallen.

Het programma omvat alleen de beroepsspecifieke modules; U hoeft niet werkzaam te zijn in een voor de opleiding relevante functie (baan). U kunt altijd nog besluiten alsnog het MBO-diploma te behalen.

Dinsdagen:
- Privaat- en Publiekrecht;
- Correspondentie NL / Notuleren;
- Secretariaatspraktijk;
- Computervaardigheden Office (Word, Excel,
  PowerPoint, Outlook);
- Communicatie en Management / Introductie
  Ondernemen;
- Persoonlijke Effectiviteit.
Collegetijden: 13.30-20.50 uur: 3 werkcolleges in de middag (werktijd) en 3 werkcolleges in de avond (eigen tijd). Na elk werkcollege 10 minuten pauze. Na de eerste 3 werkcolleges is er een grote pauze en maken veel studenten een wandeling door het centrum van Den Haag.
Collegedagen:
op dinsdagen.
Opleidingsduur:
1 jaar.
Start: De opleiding is modulair opgebouwd. U kunt de modules los van elkaar volgen. U kunt starten op elk moment dat er een nieuwe module start:
- dinsdag 2 oktober 2018 Privaat- en Publiekrecht
- dinsdag 13 november 2018 Zakelijke Correspondentie
  en Notuleren
- dinsdag 11 december 2018 Secretariaatspraktijk
- dinsdag 5 maart 2019 Computervaardigheden
- dinsdag 9 april 2019 Ondernemersvaardigheden
  (keuzedeel)
- dinsdag 21 mei 2019 Online Media

Huiswerk: als richtlijn hanteren wij dat voor elk college-uur ook een uur huiswerk staat. Dit verschilt natuurlijk per student. Dit staat nog los van de studietijd ter voorbereiding op het tentamen.

Wij verzorgen onze opleidingen op MBO3 / havo 4 niveau.

U verkrijgt voor alle positief afgeronde modules een certificaat.

Het diploma Beroepsopleiding KBC is een instituutsdiploma van het Kronenburgh Business College op MBO3 niveau. U komt voor dit instituutsdiploma in aanmerking wanneer voor elke collegemodule een voldoende is behaald.

- Praktijkdiploma: Secretaresse.

Deze externe examens geven diploma's die aanvullend zijn op het Kronenburgh instituutsdiploma en die zeer worden gewaardeerd door werkgevers. U verzorgt zelf de aanmelding voor deze externe examens.

U kunt het instituutsdiploma Bedroepsopleiding KBC upgraden tot een Secretaresse MBO3 of Directiesecretaresse MBO4 diploma.

HBO Personeel en arbeid, Toerisme, Facilitair Management, International Business Language, Communicatie, Journalistiek, (International) Office Management - Officemanager Associate Degree (2-jarige opleiding).

Collegegeld dinsdagen € 2.925,00
In 10 termijnen; per termijn € 300,00
* U kunt deze kosten uitsparen door in te schrijven voor het tweede collegejaar MBO4.

- Studiemateriaal:

Kijk bij Studystore (kies Kronenburgh MBO voor de actuele kosten). Het is mogelijk dat aanvullende materiaalkosten in rekening worden gebracht.

- U brengt zelf een laptop (wifi-internet) mee naar de werkcolleges. Wij werken met de Office suite 2016.

- Aanbevolen optionele externe examens: Praktijkdiploma Secretaresse