Medewerker Secretariaat (Associatie)

Financiële en Secretariële Dienstverlening FD en SD
Professioneel Dienstverlener
Eénjarige Beroepsopleiding KBC

Professioneel Dienstverlener MBO2Als medewerker secretarieel en receptie werk je veel met teksten. Je schrijft brieven en e-mails. Je typt documenten uit. Verder doe je veel praktische dingen, zoals bezoekers ontvangen, de telefoon aannemen, de agenda bijhouden, afspraken maken, kopiëren, de post afhandelen. Ook houd je het archief goed bij. Je bent echt de steunpilaar van de afdeling.

Als medewerker (financiële) administratie werk je mee aan de (financiële) administratie. Je stelt bijvoorbeeld facturen op en je voert binnenkomende facturen in het systeem in. Je ontvangt bezoekers, handelt telefoongesprekken af, voert administratieve werkzaamheden uit. Ook verzorg je de post en beheert agenda's. Je regelt vergaderruimtes en alles wat erbij komt kijken. Kortom je bent inzetbaar op vele fronten. Klantgericht werken is vanzelfsprekend! Voor jou is de klant Koning en daarom maak jij het verschil !

- Deeltijd MBO2 in één jaar tijd
- Een gewaardeerd diploma bij sollicitaties;
- Optioneel extra diploma’s: Associatie praktijkdiploma
  Medewerker Secretariaat;
- Geeft vrijstellingen binnen de opleiding Secretaresse
  MBO3;

Een beroepsopleiding is heel geschikt wanneer u naar een ander werkveld wilt overstappen, of uzelf verder wilt kwalificeren binnen uw huidige functie.
Wanneer u reeds een MBO2 opleiding heeft afgerond, is het niet nodig opnieuw een MBO examenprogramma te volbrengen om uw werk- en denk-niveau aan te tonen; juist ook dan is een beroepsopleiding van het Kronenburgh Business College een goede optie.

De Beroepsopleidingen van het Kronenburgh Business College komen voor een groot deel overeen met onze kwalificerende MBO2. Echter u hoeft geen BPV (stage) opdrachten te maken, geen opdrachten ‘Loopbaan Burgerschap’ te maken, geen keuzedelen te volgen en geen examen (proeve van bekwaamheid) te doen. De generieke modules (Nederlands, Engels en Rekenen) komen te vervallen.

Het programma omvat alleen de beroepsspecifieke modules; U hoeft niet werkzaam te zijn in een voor de opleiding relevante functie (baan). U kunt altijd nog besluiten alsnog het MBO-diploma te behalen.

Het deeltijd collegeprogramma
- Correspondentie Nederlands;
- Basiskennis Secretariaatspraktijk;
- Financiële Administratie;
- Computervaardigheden Office (Word, Excel,
  PowerPoint, Outlook);
- Introductie Ondernemen;
- Persoonlijke Effectiviteit.
Collegetijden: 13.30-20.50 uur: 3 werkcolleges in de middag (werktijd) en 3 werkcolleges in de avond (eigen tijd). Na elke werkcollege 10 minuten pauze. Na de eerste 3 werkcolleges is er een grote pauze en maken veel studenten een wandeling door het centrum van Den Haag.

Collegedagen: dinsdag.

Eerstvolgende startmoment:
dinsdag 2 oktober 2018.

Start: De opleiding is modulair opgebouwd. U kunt de modules los van elkaar volgen. U kunt starten op elk moment dat er een nieuwe module start. Tussentijdse instroom: is dus mogelijk.

- dinsdag 2 oktober 2018;
- dinsdag 13 november 2018;
- dinsdag 11 december 2018;
- dinsdag 5 maart 2019;
- dinsdag 9 april 2019;
- dinsdag 21 mei 2019.

Huiswerk: als richtlijn hanteren wij dat voor elk college-uur ook een uur huiswerk staat. Dit verschilt natuurlijk per student. Dit staat nog los van de studietijd ter voorbereiding op het tentamen. Daarnaast werkt u aan de BPV / stageopdrachte

U heeft vier jaar voortgezet onderwijs gevolgd. Wij verzorgen de opleiding op mavo / vmbo tl niveau.

U verkrijgt voor alle positief afgeronde modules een certificaat.

Het diploma Beroepsopleiding KBC is een instituutsdiploma van het Kronenburgh Business College op MBO3 niveau. U komt voor dit instituutsdiploma in aanmerking wanneer voor elke collegemodule een voldoende is behaald.

- Praktijkdiploma: Medewerker Secretariaat.

Deze externe examens geven diploma's die aanvullend zijn op het Kronenburgh instituutsdiploma en die zeer worden gewaardeerd door werkgevers. Aanmelding voor de externe examens verzorgt uzelf en verloopt dus niet via Kronenburgh.

Professioneel Diienstverlener MBO2

Collegegeld MBO3 dinsdags € 2.925,-
In 10 termijnen; per termijn € 300,-

- Studiemateriaal:

Kijk bij Studystore (kies Kronenburgh MBO voor de actuele kosten). Het is mogelijk dat aanvullende materiaalkosten in rekening worden gebracht.

- U brengt zelf een laptop (wifi-internet) mee naar de werkcolleges. Wij werken met de Office suite.

- Aanbevolen optionele externe examens: Praktijkdiploma Secretaresse