Home Focusmodule Beroepsopleiding KBC Incompany opleiden   Inschrijven
Onze aanpak Bedrijfsopleiding Kwalificerend MBO Inloggen studenten   Contact


Kies voor:

Focusmodule

Bedrijfsopleiding

Beroepsopleiding

Kwalificerende
MBO3 en 4 opleiding


Incompany opleiding
 

     
 
 
De voordelen van Particulier onderwijsEen opleiding volgen bij het Kronenburgh College heeft de nodige voordelen; de voordelen van particulier onderwijs:

- Kleinschalig: Dankzij de kleinschalige opzet van ons onderwijs kunnen we bewaken dat alle studenten zich goed ontwikkelen en voelen studenten zich gezien.

- Meesters: Onze docenten zijn werkzaam in de praktijk en kunnen zo vanuit eigen ervaring en liefde voor het vak, vertellen over hun beroep: zo wordt het beroepsonderwijs veel interessanter en beter en keert het aloude principe "leerling, gezel, meester" weer terug.

- Klassikaal onderwijs: Wij bieden klassikaal onderwijs. De uitleg van een docent, participeren binnen het groepsproces helpt om tot prestaties te komen. Wij spreken over werkcolleges, dus naast luisteren naar de uitleg van de docent vooral ook veel leren door doen.

- Gemotiveerde medestudenten: Studenten die zich inschrijven bij het Kronenburgh College hebben ambitie. Ambitie om een volgende stap te zetten in hun carrière, ambitie om te beschikken over de juiste diploma's, ambitie om goed te worden in het beroep en zo het verschil te maken. Studenten stimuleren en inspireren elkaar.

- Versneld: Wij verzorgen MBO3-4-opleidingen in 1 of 2 jaar tijd, dit kan door goed les te geven, meer lesuren aan te bieden, meer begeleiding en aandacht te geven aan de individuele studenten.

- Erkend: Wij leiden bij onze MBO3-4 opleidingen op voor door het Ministerie van Onderwijs erkende MBO diploma's.

- Optionele extra diploma's: Bij veel van onze opleidingen is het mogelijk optioneel ook extra diploma's te behalen bij externe exameninstellingen. Diploma's die de standaard zetten binnen het bedrijfsleven, waarvoor Kronenburgh dus opleidt. Deze Bedrijfsopleidingen maken (meestal) integraal onderdeel uit van onze Beroepsopleidingen en MBO3-4 opleidingen.

- Niveau: Onze opleidingen zijn op het 'oude' MEAO niveau / MBO+ niveau / Havo niveau. Wanneer werkgevers horen dat je een opleiding hebt gevolgd bij het Kronenburgh College weten ze dat het goed zit.

- Toelating: Omdat studenten zelf het onderwijs bekostigen, vindt er een 'natuurlijke' voorselectie plaats. Verder selecteren wij 'aan de poort' op vooropleiding, ambitie en cijferlijst.

- Doorstroom naar HBO: onze MBO opleidingen zijn een prima vooropleiding op het HBO.

- Ondernemend: Wij leiden op voor Ondernemend Nederland. Dit blijkt niet alleen uit de omgangscultuur, waarbij dezelfde regels gelden als binnen het werkzame leven (tijd is tijd / afspraak is afspraak), maar ook uit het feit dat studenten van alle richtingen (zowel MBO als Beroepsopleiding) ook de module ondernemer MKB volgen.

Flexibel instromen: Ons opleidingsprogramma bestaat uit modules. Elke keer wanneer er een module start, kunnen nieuwe studenten instromen.

Flexibele opleidingsduur: De eerstejaarsmodules zijn op dinsdag. De tweedejaarsmodules zijn op donderdag. De opleiding kan dan ook in 1 (2 dagen per week) of 2 jaar (een dag per week) worden afgerond.

Verschillende onderwijsvarianten: Naast de MBO3-4 opleidingen kan ook gekozen worden voor de Beroepsopleiding (geen generieke modules NL, Eng, Rek, geen Beroepspraktijkvorming BPV en geen Proeve van Bekwaamheid met als resultaat een instituutsdiploma). Studenten kunnen ook inschrijven voor Bedrijfsopleidingen of Focusmodules. Bij Bedrijfsopleidingen wordt examen gedaan bij een extern exameninstituut en/of verkrijgt de student een Kronenburgh certificaat. Bij focusmodules kan de student naar eigen behoefte modules selecteren uit onze onderwijsprogramma's en ook weer certificaten behalen.

Starten zonder relevante werkplek: Om in te kunnen schrijven voor een MBO3-4 opleiding is het noodzakelijk werkzaam te zijn in een relevante functie bij een erkend leerbedrijf om zo ook aan de eisen beroepspraktijkvoming te voldoen. Wanneer dit nog niet het geval is, kan eerst ingeschreven worden op een beroepsopleiding en wordt de opleiding bij het vinden van een relevante werkplek alsnog omgezet in een MBO3-4 opleiding.

Kick-off toetsen: Vanaf de tweede collegedag van een module starten we met een kick-off-toets die gaat over de collegestof van de vorige collegedag. Zo stimuleren we studenten lopende de module te studeren (en niet het leren vooruit te schuiven). Zowel de student als de docent weten zo ook eerder wanneer leerstof nog niet goed beheerst wordt.

Kansen: Wanneer een module / opleiding niet positief wordt afgesloten, bieden we mogelijkheden om te herkansen (zie studiewijzer). Wij blijven kansen bieden, maar leggen de lat nooit omlaag.

Proeve van Bekwaamheid: Bij een MBO3-4 opleiding is het eindexamen is een proeve van bekwaamheid die wordt afgenomen op de werkplek.

Think-Act-Grow: Leren door doen om zo uit te groeien tot die professional waar het bedrijfsleven op zit te wachten.

Welkom bij het Kronenburgh Business College

Dinsdagavond - Inloopavond:
Openavond
Wekelijks binnenlopen
tussen 19.00 en 21.00

Bekijk de digitale
Opleidingengids:
Beroepsopleidingen/
Kwalificerend MBO


Bestel gids in print
Beroepsopleidingen/
Kwalificerend MBOBekijk de digitale
Opleidingengids:
Bedrijfsopleidingen

Bestel gids in print

BedrijfsopleidingenTHINK - ACT - GROW:
Ontwikkel jezelf


Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO)