Juridische Dienstverlening FD

Juridische Dienstverlening JD
Juridisch Medewerker
Eén- of tweejarig, kwalificerende MBO4
Juridisch DienstverlenerDe juridisch medewerker verstrekt en verzamelt informatie met betrekking tot bijvoorbeeld een klantdossier of het verloop van een juridische procedure. Hij controleert gegevens en bewijsstukken, onderzoekt de juistheid, volledigheid en relevantie van dossiergegevens en brengt een logische ordening aan. De juridisch medewerker stelt (juridische) documenten op of ondersteunt de leidinggevende daarbij. Daarnaast bewaakt hij de (wettelijke) termijnen per dossier en houdt hij overzicht op het verloop van de procedure. Juridisch medewerkers kunnen werkzaam zijn bij gemeenten, provincies, waterschappen, ministeries, de Belastingdienst, rechterlijke instanties, het notariaat, de deurwaarderspraktijk, de advocatuur, de makelaardij, alsmede het verzekeringswezen, maar ook op vele plekken binnen de overheid.

- Deeltijd MBO4 in één of twee jaar tijd;
- Een gewaardeerd diploma bij sollicitaties;
- Optioneel extra diploma’s: Associatie Praktijkdiploma
  Juridische Vaardigheden;

Het deeltijd collegeprogramma
Eerste jaar (Basisdeel):
Beroepsspecifiek:
- Introductie Ondernemen;
- Privaat en Publiekrecht;
- Zakelijke Correspondentie;
- Juridisch Secretariaat;
- Schuld en Inkomen;
- Introductie Ondernemen;
- Persoonlijke Effectiviteit (presenteren, onderhandelen,
  vergaderen).

Tweede jaar (Profiel):
Generiek:
- Nederlands, Engels en Rekenen.
Beroepsspecifiek:
- Profiel juridisch: Procesrecht, Strafrecht, Methodische beroepsvorming (Juridische Vaardigheden);
- Arbeidsrecht;
- Keuze: Lean Creatief, of Duurzaam in Beroep.

Keuzedeel:
Configuratie: Ondernemend Gedrag (K0072) (studielast 240) en Persoonlijk Profileren (K0877) (studielast 240) met:
> Lean Creatief (K0512) (studielast 240); of
> Duurzaamheid in Beroep (K0031) (studielast 240).
Collegetijden: 13.30-20.50 uur: 3 werkcolleges in de middag (werktijd) en 3 werkcolleges in de avond (eigen tijd). Na elke werkcollege 10 minuten pauze. Na de eerste 3 werkcolleges is er een grote pauze en maken veel studenten een wandeling door het centrum van Den Haag.

Collegedagen: eerstejaars op dinsdag; tweedejaars op donderdag. Zo is het mogelijk om in het tweede collegejaar nog colleges te volgen uit het eerste collegejaar wanneer een module niet is behaald.

Het is ook mogelijk om zowel de eerstejaars colleges (op de dinsdag) als de tweedejaars colleges (op de donderdag) te volgen. U rond de opleiding dan in 1 jaar af.

Start: De opleiding is modulair opgebouwd. U kunt de modules los van elkaar volgen. U kunt starten op elk moment dat er een nieuwe module start:
- dinsdag 2 oktober 2018;
- dinsdag 13 november 2018;
- dinsdag 11 december 2018;
- dinsdag 8 januari 2019;
- dinsdag 5 maart 2019;
- dinsdag 9 april 2019;
- dinsdag 21 mei 2019.

Collegerooster eerste- en tweedejaars 2018-2019

Huiswerk: als richtlijn hanteren wij dat voor elk college-uur ook een uur huiswerk staat. Dit verschilt natuurlijk per student. Dit staat nog los van de studietijd ter voorbereiding op het tentamen. Daarnaast werkt u aan de BPV / stageopdrachte.

U heeft vier jaar voortgezet onderwijs gevolgd. Wij verzorgen de opleiding op havo 4-5 niveau.

U bent werkzaam in een voor de opleiding relevante functie. Wanneer dit niet het geval is, kunt u de opleiding toch volgen als bedrijfsopleiding en verkrijgt u certificaten. Zodra u relevant werk vindt en praktijkuren gaat maken, kunt u alsnog het mbo diploma verzilveren. Deze praktijkuren kunnen gemaakt worden tot maximaal 1 jaar na afloop van het collegeprogramma.

MBO
Door OCenW erkende opleiding:
- crebo 25145: Juridisch administratief dienstverlener.

Bekijk ook het kwalificatiedossier opgesteld in nauwe samenwerking met werkgevers.

U verkrijgt het MBO4 diploma, wanneer voor elke collegemodule een voldoende is behaald, de praktijkbeoordeling voldoende is, positieve afronding opdrachten "Loopbaan Burgerschap" en het examen met een voldoende is afgerond.

- Praktijkdiploma Juridische Vaardigheden.

Deze externe examens geven diploma's die aanvullend zijn op het MBO-diploma en die zeer worden gewaardeerd door werkgevers. Aanmelding voor de externe examens verloopt niet via Kronenburgh.

hbo bestuurskunde, rechten, sociaal juridische dienstverlening of management economie en recht (MER).

Deeltijd 1e jaar 2e jaar
Collegegeld € 2.925,- € 2.925,-
In 10 termijnen; per termijn € 300,- € 300,-

- Studiemateriaal
Kijk bij Studystore (kies Kronenburgh MBO opleidingen voor de actuele kosten). Het is mogelijk dat aanvullende materiaalkosten in rekening worden gebracht.

- U brengt zelf een laptop (wifi-internet) mee naar de werkcolleges. Wij werken met de Office suite.

- MBO 4 examen: € 750,-.

- Aanbevolen optionele externe examens: Praktijkdiploma Juridische Vaardigheden