Juridische Dienstverlening FD

Juridische Dienstverlening JD
Juridisch Medewerker
Eén- of tweejarig, beroepsopleiding KBC
Juridisch DienstverlenerDe juridisch medewerker verstrekt en verzamelt informatie met betrekking tot bijvoorbeeld een klantdossier of het verloop van een juridische procedure. Hij controleert gegevens en bewijsstukken, onderzoekt de juistheid, volledigheid en relevantie van dossiergegevens en brengt een logische ordening aan. De juridisch medewerker stelt (juridische) documenten op of ondersteunt de leidinggevende daarbij. Daarnaast bewaakt hij de (wettelijke) termijnen per dossier en houdt hij overzicht op het verloop van de procedure. Juridisch medewerkers kunnen werkzaam zijn bij gemeenten, provincies, waterschappen, ministeries, de Belastingdienst, rechterlijke instanties, het notariaat, de deurwaarderspraktijk, de advocatuur, de makelaardij, alsmede het verzekeringswezen, maar ook op vele plekken binnen de overheid.

- Beroepsopleiding KBC in 1 of 1,5 jaar;
- Een gewaardeerd instituutsdiploma bij sollicitaties van
  het particuliere Kronenburgh Business College;
- Optioneel extra diploma’s: Associatie Praktijkdiploma
  Juridische Vaardigheden;

Een beroepsopleiding is heel geschikt wanneer u naar een ander werkveld wilt overstappen, of uzelf verder wilt kwalificeren binnen uw huidige functie. Wanneer u reeds een MBO4 opleiding of HBO opleiding heeft afgerond, is het niet nodig opnieuw een MBO examenprogramma te volbrengen om uw werk- en denk-niveau aan te tonen; juist ook dan is een beroepsopleiding van het Kronenburgh Business College een goede optie.

De Beroepsopleidingen van het Kronenburgh Business College komen voor een groot deel overeen met onze Deeltijd MBO4 Opleiding. Echter u hoeft geen BPV (stage) opdrachten te maken, geen opdrachten ‘Loopbaan Burgerschap’ te maken, geen keuzedelen te volgen en geen examen (proeve van bekwaamheid) te doen. Het programma omvat alleen de beroepsspecifieke modules; de generieke modules (Nederlands, Engels en Rekenen) zijn optioneel. U hoeft niet werkzaam te zijn in een voor de opleiding relevante functie (baan). U kunt altijd nog besluiten alsnog het MBO-diploma te behalen.

Dinsdags:
- Introductie ondernemen;
- Privaat en Publiekrecht;
- Zakelijke correspondentie;
- Juridisch Secretariaat;
- Schuld en inkomen;
- Introductie Ondernemen;
- Persoonlijke Effectiviteit (presenteren, onderhandelen,
  vergaderen).

Donderdags:
- Profiel juridisch: Procesrecht, Strafrecht, Methodische beroepsvorming (Juridische Vaardigheden);
- Arbeidsrecht.
Collegetijden: 13.30-20.50 uur: 3 werkcolleges in de middag (werktijd) en 3 werkcolleges in de avond (eigen tijd). Na elk werkcollege 10 minuten pauze. Na de eerste 3 werkcolleges is er een grote pauze en maken veel studenten een wandeling door het centrum van Den Haag.

Collegedagen:
op dinsdagen en/of donderdagen.

Opleidingsduur:
1 of 1,5 jaar. U kunt de opleiding als eenjarigprogramma of als tweejarigprogramma volgen. Bij een tweejarigprogramma volgt u de colleges op zowel de dinsdag als de donderdag.

Start: De opleiding is modulair opgebouwd. U kunt de modules los van elkaar volgen. U kunt starten op elk moment dat er een nieuwe module start:
- dinsdag 2 oktober 2018
- dinsdag 13 november 2018
- dinsdag 11 december 2018
- dinsdag 8 januari 2019
- dinsdag 5 maart 2019
- dinsdag 9 april 2019
- dinsdag 21 mmei 2019

Huiswerk:
als richtlijn hanteren wij dat voor elk college-uur ook een uur huiswerk staat. Dit verschilt natuurlijk per student. Dit staat nog los van de studietijd ter voorbereiding op het tentamen.

Wij verzorgen de opleiding op havo 4-5 niveau.

U verkrijgt voor alle positief afgeronde modules een certificaat.

Het diploma Beroepsopleiding KBC is een instituutsdiploma van het Kronenburgh Business College op MBO4 niveau. U komt voor dit instituutsdiploma in aanmerking wanneer voor elke collegemodule een voldoende is behaald.

- Praktijkdiploma Juridische Vaardigheden.

Deze externe examens geven diploma's die aanvullend zijn op het Beroepsdiploma en die zeer worden gewaardeerd door werkgevers. Aanmelding voor de externe examens verloopt niet via Kronenburgh.

U kunt het instituutsdiploma Bedroepsopleiding KBC upgraden tot een Juridisch Dienstverlener Deeltijd MBO4 Opleiding.

hbo bestuurskunde, rechten, sociaal juridische dienstverlening of management economie en recht (MER).

Collegegeld dinsdagen € 2.925,00
In 10 termijnen; per termijn € 295,20

Collegegeld donderdagen € 1000,00
In 2 termijnen € 512,50

Collegegeld eenjarig programma € 3.925,00
In 10 termijnen € 402,30

- Studiemateriaal
Kijk bij Studystore (kies Kronenburgh MBO opleidingen voor de actuele kosten). Het is mogelijk dat aanvullende materiaalkosten in rekening worden gebracht.

- U brengt zelf een laptop (wifi-internet) mee naar de werkcolleges. Wij werken met de Office suite 2016.

- Aanbevolen optionele externe examens: Praktijkdiploma Juridische Vaardigheden