Secretarile Dienstverlening SD

Directiesecretaresse / Personal Assistant /
Managementassistent
Eén- of tweejarig, kwalificerend MBO4
Opleiding Directiesecretaresse / Managementassistent / Personal Assistant PADe directiesecretaresse, managementassistent of personal assistent is de rechterhand van de directeur, een manager of bijvoorbeeld een BN-er (bekende Nederlander). De werkzaamheden richten zich op het verzorgen van de post, agendabeheer, budgetbeheer, het plannen, organiseren en ondersteunen bij besprekingen, evenementen en zakenreizen. Het werken met deadlines vraagt stressbestendigheid en improvisatietalent. Het omgaan met de vele interne en externe contacten vraagt een inleving in de situatie en wensen van de klant, prioriteiten stellen en het nakomen van afspraken en zorgvuldig om gaan met (vertrouwelijke) gegevens. Het is belangrijk te weten wat ondernemen is, werk naar u toe te trekken en het zowel mondeling en schriftelijk taalvaardig te zijn. Ook op het gebied van facilitaire zaken, personele aangelegenheden en marketing kan de directiesecretaresse, personal assistent of managementassistent werkzaamheden verrichten.

- Deeltijd MBO4 in één of twee jaar tijd;
- Een gewaardeerd diploma bij sollicitaties;
- Na 1 jaar optioneel MBO3 examen: Secretaresse;
- Optioneel extra diploma’s: Associatie praktijkdiploma
  Directiesecretaresse;

Het deeltijd collegeprogramma
Eerste jaar (Basisdeel):
Beroepsspecifiek:
- Privaat- en Publiekrecht;
- Correspondentie NL / Notuleren;
- Secretariaatspraktijk;
- Computervaardigheden Office (Word, Excel,
  PowerPoint, Outlook);
- Communicatie en Management / Introductie
  Ondernemen;
- Persoonlijke Effectiviteit;

Tweede jaar (Profiel):
Generiek:
- Nederlands, Engels en Rekenen.
Beroepsspecifiek:
- Directiesecretaresse: Budgetbeheer,
  Projectmanagement, Contractbeheer, Marketing en
  Promotie;
- Keuze: Lean Creatief, of Duurzaam in Beroep.

Keuzedeel:
Configuratie: Ondernemend Gedrag (K0072) (studielast 240) en Persoonlijk Profileren (K0877) (studielast 240) met:
> Lean Creatief (K0512) (studielast 240); of
> Duurzaamheid in Beroep (K0031) (studielast 240).
Collegetijden: 13.30-20.50 uur: 3 werkcolleges in de middag (werktijd) en 3 werkcolleges in de avond (eigen tijd). Na elke werkcollege 10 minuten pauze. Na de eerste 3 werkcolleges is er een grote pauze en maken veel studenten een wandeling door het centrum van Den Haag.

Collegedagen: eerstejaars colleges op dinsdag; tweedejaars colleges op donderdag. Zo is het mogelijk om in het tweede collegejaar nog colleges te volgen uit het eerste collegejaar wanneer een module niet is behaald.

Het is ook mogelijk om zowel de eerstejaars colleges (op de dinsdag) als de tweedejaars colleges (op de donderdag) te volgen. U rond de opleiding dan in 1 jaar af.

Start: De opleiding is modulair opgebouwd. U kunt de modules los van elkaar volgen. U kunt starten op elk moment dat er een nieuwe module start:
- dinsdag 2 oktober 2018
- dinsdag 13 november 2018
- dinsdag 11 december 2018
- dinsdag 5 maart 2019
- dinsdag 9 april 2019
- dinsdag 21 mei 2019

Collegerooster eerste- en tweedejaars 2018-2019

Huiswerk:
als richtlijn hanteren wij dat voor elk college-uur ook een uur huiswerk staat. Dit verschilt natuurlijk per student. Dit staat nog los van de studietijd ter voorbereiding op het tentamen. Daarnaast werkt u aan de BPV / stageopdrachten.

U heeft vier jaar voortgezet onderwijs gevolgd. Wij verzorgen de opleiding op havo 4-5 niveau.

U bent werkzaam in een voor de opleiding relevante functie. Wanneer dit niet het geval is, kunt u de opleiding toch volgen als bedrijfsopleiding en verkrijgt u certificaten. Zodra u relevant werk vindt en praktijkuren gaat maken, kunt u alsnog het mbo diploma verzilveren. Deze praktijkuren kunnen gemaakt worden tot maximaal 1 jaar na afloop van het collegeprogramma.

MBO4
Door OCenW erkende opleiding: 25151 Directiesecretaresse.

Bekijk ook het kwalificatiedossier opgesteld in nauwe samenwerking met werkgevers.

MBO3 examinering is bij deze opleiding optioneel mogelijk: Secretaresse MBO3.

U verkrijgt het MBO4 diploma, wanneer voor elke collegemodule een voldoende is behaald, de praktijkbeoordeling voldoende is, positieve afronding opdrachten "Loopbaan Burgerschap" en het examen met een voldoende is afgerond.

- Diplomalijn: Directiesecretaresse /
  Managementassistent.

Deze externe examens geven diploma's die aanvullend zijn op het MBO-diploma en die zeer worden gewaardeerd door werkgevers. Aanmelding voor de externe examens verloopt niet via Kronenburgh.

HBO Personeel en arbeid, Toerisme, Facilitair Management, International Business Language, Communicatie, Journalistiek, (International) Office Management - Officemanager Associate Degree (2-jarige opleiding).

Deeltijd 1e jaar 2e jaar
Collegegeld € 2.925,- € 2.925,-
In 10 termijnen; per termijn € 300,- € 300,-

Wanneer u zowel de colleges op de dinsdag als de donderdag volgt en u de opleiding in 1 jaar afrond, wordt zowel het collegegeld voor het eerste als het tweede jaar in rekening gebracht.

- Studiemateriaal:

Kijk bij Studystore (kies Kronenburgh MBO voor de actuele kosten). Het is mogelijk dat aanvullende materiaalkosten in rekening worden gebracht.

- U brengt zelf een laptop (wifi-internet) mee naar de werkcolleges. Wij werken met de Office suite.

- MBO 4 Examen: € 750,-

- Aanbevolen optionele externe examens: Praktijkdiploma Directiesecretaresse / Managementassistent.