Medewerker Secretariaat (Associatie)

Directiesecretaresse / Personal Assistant /
Managementassistent
Eén- of tweejarig, beroepsopleiding KBC
Opleiding Directiesecretaresse / Managementassistent / Personal Assistant PADe directiesecretaresse, managementassistent of personal assistant DPA is de rechterhand van de directeur, een manager of bijvoorbeeld een BN-er (bekende Nederlander). De werkzaamheden richten zich op het verzorgen van de post, agendabeheer, budgetbeheer, het plannen, organiseren en ondersteunen bij besprekingen, evenementen en zakenreizen. Het werken met deadlines vraagt stressbestendigheid en improvisatietalent. Het omgaan met de vele interne en externe contacten vraagt een inleving in de situatie en wensen van de klant, prioriteiten stellen en het nakomen van afspraken en zorgvuldig om gaan met (vertrouwelijke) gegevens. Het is belangrijk te weten wat ondernemen is, werk naar u toe te trekken en het zowel mondeling en schriftelijk taalvaardig te zijn. Ook op het gebied van facilitaire zaken, personele aangelegenheden en marketing kan de directiesecretaresse, personal assistant of managementassistent werkzaamheden verrichten.

- Beroepsopleiding KBC in 1 jaar;
- Een gewaardeerd instituutsdiploma bij sollicitaties van
  het particuliere Kronenburgh Business College;
- Optioneel extra diploma’s: Associatie praktijkdiploma
  Directiesecretaresse;

Een beroepsopleiding is heel geschikt wanneer u naar een ander werkveld wilt overstappen, of uzelf verder wilt kwalificeren binnen uw huidige functie. Wanneer u reeds een MBO4 opleiding heeft afgerond, is het niet nodig opnieuw een MBO examenprogramma te volbrengen om uw werk- en denk-niveau aan te tonen; juist ook dan is een beroepsopleiding van het Kronenburgh Business College een goede optie.

De Beroepsopleidingen van het Kronenburgh Business College komen voor een groot deel overeen met onze Deeltijd MBO4 Opleiding. Echter u hoeft geen BPV (stage) opdrachten te maken, geen opdrachten ‘Loopbaan Burgerschap’ te maken, geen keuzedelen te volgen en geen examen (proeve van bekwaamheid) te doen. Ook de generieke modules (Nederlands, Engels en Rekenen) zijn optioneel. Het programma omvat alleen de beroepsspecifieke modules. U hoeft niet werkzaam te zijn in een voor de opleiding relevante functie (baan). U kunt altijd nog besluiten alsnog het MBO-diploma te behalen.

Dinsdagen:
- Privaat- en Publiekrecht;
- Correspondentie NL / Notuleren;
- Secretariaatspraktijk;
- Computervaardigheden Office (Word, Excel,
  PowerPoint, Outlook);
- Communicatie en Management / Introductie
  Ondernemen;
- Persoonlijke Effectiviteit;

Donderdagen:
- Arbeidsrecht;
- Profiel Secretarieel: Budgetbeheer,
  Projectmanagement, Contractbeheer, Marketing en
  Promotie.
Collegetijden: 13.30-20.50 uur: 3 werkcolleges in de middag (werktijd) en 3 werkcolleges in de avond (eigen tijd). Na elk werkcollege 10 minuten pauze. Na de eerste 3 werkcolleges is er een grote pauze en maken veel studenten een wandeling door het centrum van Den Haag.

Collegedagen:
op dinsdagen en/of donderdagen.

Opleidingsduur:
1 of 1,5 jaar. U kunt de opleiding als eenjarigprogramma of als tweejarigprogramma volgen. Bij een tweejarigprogramma volgt u de colleges op zowel de dinsdag als de donderdag.

Start:
De opleiding is modulair opgebouwd. U kunt de modules los van elkaar volgen. U kunt starten op elk moment dat er een nieuwe module start. Tussentijdse instroom: is dus mogelijk.

Eerstvolgende startmoment:
dinsdag 2 oktober 2018.

- dinsdag 2 oktober 2018 Privaat- en Publiekrecht
- dinsdag 13 november 2018 Zakelijke Correspondentie
  en Notuleren
- dinsdag 11 december 2018 Secretariaatspraktijk
- dinsdag 5 maart 2019 Computervaardigheden
- dinsdag 9 april 2019 Ondernemersvaardigheden
- dinsdag 21 mei 2019 Persoonlijke Effectiviteit

- donderdag 7 maart Arbeidsrecht
- donderdag 15 november Profiel Secretarieel
- donderdag 13 december 2018 Nederlands

Huiswerk:
als richtlijn hanteren wij dat voor elk college-uur ook een uur huiswerk staat. Dit verschilt natuurlijk per student. Dit staat nog los van de studietijd ter voorbereiding op het tentamen.

Wij verzorgen de opleiding op havo 4-5 niveau.

U verkrijgt voor alle positief afgeronde modules een certificaat aan het einde van de opleiding.

Het diploma Beroepsopleiding KBC is een instituutsdiploma van het Kronenburgh Business College op MBO4 niveau. U komt voor dit instituutsdiploma in aanmerking wanneer voor elke collegemodule een voldoende is behaald.

- Diplomalijn: Directiesecretaresse /
  Managementassistent.

Deze externe examens geven diploma's die aanvullend zijn op het Beroepsdiploma en die zeer worden gewaardeerd door werkgevers. U verzorgt zelf de aanmelding voor deze externe examens.

U kunt het instituutsdiploma Bedroepsopleiding KBC upgraden tot een Directiesecretaresse Deeltijd MBO4 diploma.

HBO Personeel en arbeid, Toerisme, Facilitair Management, International Business Language, Communicatie, Journalistiek, (International) Office Management - Officemanager Associate Degree (2-jarige opleiding).

Collegegeld dinsdagen € 2.925,-
In 10 termijnen; per termijn € 300,-

Collegegeld donderdagen € 1.000,00
In 2 termijnen € 512,50

Collegegeld eenjarig programma € 3.925,00
In 10 termijnen € 402,30

Wanneer u zowel de colleges op de dinsdag als de donderdag volgt en u de opleiding in 1 jaar afrond, wordt zowel het collegegeld voor het eerste als het tweede jaar in rekening gebracht.

- Studiemateriaal:

Kijk bij Studystore (kies Kronenburgh MBO voor de actuele kosten). Het is mogelijk dat aanvullende materiaalkosten in rekening worden gebracht.

- U brengt zelf een laptop (wifi-internet) mee naar de werkcolleges. Wij werken met de Office suite 2016.

- Aanbevolen optionele externe examens: Praktijkdiploma Directiesecretaresse / Managementassistent.