Financile Dienstverlening FD

Financieel Assistent PFA (BKB/BKC)
Praktijkdiploma Boekhouden PDB
Moderne Bedrijfsadministratie MBA
Wft Basis Financële Dienstverlening
Wft Schade Particulier
Wft Schade Zakelijk
Wft Vermogen
Wft Inkomen

Financieel Adm. Medewerker KBC
Junior Assistent-accountant KBC
Bedrijfsadministrateur KBC
Klantmedewerker Bancair, Schade
   Vermogen of inkomen KBC

Financieel Adm. Medewerker MBO3
Junior Assistent-accountant MBO4
Bedrijfsadministrateur MBO4
Klantmedewerker Bancair, Schade
     Vermogen of inkomen MBO4

Financiële Dienstverlening FD
Junior Assistent-Accountant / Bedrijfsadministrateur
Eén- of tweejarig, beroepsopleiding KBC
Junior Assistent-Accountant / BedrijfsadministrateurDe bedrijfsadministrateur is werkzaam op de administratie van een bedrijf of instelling. De werkzaamheden zijn primair intern gericht. De junior assistent-accountant is werkzaam bij een accountantskantoor of bij een administratiekantoor.    De werkzaamheden van de bedrijfsadministrateur zijn enerzijds gericht op het controleren, beheren en bijwerken van de dagboeken, anderzijds assisteert de bedrijfsadministrateur bij de periodeafsluitingen, bij de aangifte omzetbelasting en het creditmanagement.  De junior assistent-accountant heeft als taak om financiële informatie van de klant te controleren en om, indien gewenst, financieel-administratieve en/of fiscale ondersteuning te bieden. De werkzaamheden hebben een sterk controlerend en licht adviserend karakter en zijn gericht op het voorbereiden van de samenstellingsopdracht en het opstellen van belastingaangiften.

- Beroepsopleiding KBC in 1 of 1,5 jaar;
- Een gewaardeerd instituutsdiploma bij sollicitaties van
  het particuliere Kronenburgh Business College;
- Optioneel extra diploma's: Financieel Assistent en het
  Praktijkdiploma Boekhouden PDB;

Een beroepsopleiding is heel geschikt wanneer u naar een ander werkveld wilt overstappen, of uzelf verder wilt kwalificeren binnen uw huidige functie. Wanneer u reeds een MBO4 opleiding of HBO opleiding heeft afgerond, is het niet nodig opnieuw een MBO examenprogramma te volbrengen om uw werk- en denk-niveau aan te tonen; juist ook dan is een beroepsopleiding van het Kronenburgh Business College een goede optie.

De Beroepsopleidingen van het Kronenburgh Business College komen voor een groot deel overeen met onze Deeltijd MBO4 Opleiding. Echter u hoeft geen BPV (stage) opdrachten te maken, geen opdrachten ‘Loopbaan Burgerschap’ te maken, geen keuzedelen te volgen en geen examen (proeve van bekwaamheid) te doen. Het programma omvat alleen de beroepsspecifieke modules; de generieke modules (Nederlands, Engels en Rekenen) zijn optioneel. U hoeft niet werkzaam te zijn in een voor de opleiding relevante functie (baan). U kunt altijd nog besluiten alsnog het MBO-diploma te behalen.

Dinsdags:
- Financieel Assistent:
  * Basiskennis Boekhouden BKB en
  * Basiskennis Calculatie BKC,
- Praktijkdiploma Boekhouden PDB:
  * Bedrijfsadministratie BA,
  * Kostencalculatie KC en
  * Financiering F.

Donderdags:
- Creditmanagement, Belastingrecht, Accounting.
Collegetijden: 13.30-20.50 uur: 3 werkcolleges in de middag (werktijd) en 3 werkcolleges in de avond (eigen tijd). Na elk werkcollege 10 minuten pauze. Na de eerste 3 werkcolleges is er een grote pauze en maken veel studenten een wandeling door het centrum van Den Haag.

Collegedagen: op dinsdagen en/of donderdagen.

Opleidingsduur: 1 of 1,5 jaar. U kunt de opleiding als eenjarigprogramma of als tweejarigprogramma volgen. Bij een tweejarigprogramma volgt u de colleges op zowel de dinsdag als de donderdag.

Start: De opleiding is modulair opgebouwd. U kunt de modules los van elkaar volgen. U kunt starten op elk moment dat er een nieuwe module start:
- dinsdag 2 oktober 2018
- dinsdag 13 november 2018
- dinsdag 8 januari 2018
- dinsdag 5 maart 2019
- dinsdag 7 mei 2019

Huiswerk: als richtlijn hanteren wij dat voor elk college-uur ook een uur huiswerk staat. Dit verschilt natuurlijk per student. Dit staat nog los van de studietijd ter voorbereiding op het tentamen.

Wij verzorgen de opleiding op havo 4-5 niveau.

U verkrijgt voor alle positief afgeronde modules een certificaat.

Het diploma Beroepsopleiding KBC is een instituutsdiploma van het Kronenburgh Business College op MBO4 niveau. U komt voor dit instituutsdiploma in aanmerking wanneer voor elke collegemodule een voldoende is behaald.

Examinering door de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens:
Financieel Assistent:
* Basiskennis Boekhouden BKB
* Basiskennis Calculatie BKC
Praktijkdiploma Boekhouden PDB:
* Bedrijfs Administratie BA
* Kostencalculatie KC
* Financiering F

Deze externe examens geven diploma's die aanvullend zijn op het Beroepsdiploma en die zeer worden gewaardeerd door werkgevers. U verzorgt zelf de aanmelding voor deze externe examens.

U kunt het instituutsdiploma Bedroepsopleiding KBC upgraden tot een MBO4 diploma Bedrijfsadministrateur / Junior Assistent Accountant.
HBO Bedrijfseconomie of Accountancy.
Praktijkopleiding: Moderne BedrijfsAdministratie en SPD.

Collegegeld dinsdagen € 2.750,00
In 10 termijnen; per termijn € 281,88

Collegegeld donderdagen € 1000,00
In 3 termijnen € 341,66

Collegegeld eenjarig programma € 3.750,00
In 10 termijnen € 384,38

- Studiemateriaal:
Kijk bij Studystore (kies Kronenburgh MBO voor de actuele kosten). Het is mogelijk dat aanvullende materiaalkosten in rekening worden gebracht.

- U brengt zelf een laptop (wifi-internet) mee naar de werkcolleges. Wij werken met de Office suite.

- Aanbevolen optionele externe examens: