Commercile Economie CE

Commerciële Economie CE
Junior accountmanager / Sales manager
Eén- of tweejarig, kwalificerend MBO4
Opleiding Junior AccountmanagerDe (junior) accountmanager werkt zowel in het midden- en kleinbedrijf (MKB) als in het grootbedrijf in een business-to-business setting. Hij is veelal onderweg naar of op bezoek bij zakelijke klanten/accounts. Vanuit de binnendienstrol benadert hij zo nodig potentiële klanten via diverse klantcontactkanalen. De (junior) accountmanager kan gemakkelijk contact leggen en onderhouden, klanten/vraagstukken vanuit een commercieel oogpunt benaderen, goed luisteren, zich inleven in de wensen van de account, vraagstukken analyseren, problemen oplossen, representatief optreden, onderhandelen, potentiële klanten enthousiast maken voor een product en/of dienst, zich mondeling en schriftelijk goed uitdrukken en zorgvuldig werken. Bovendien is hij integer en handelt hij in overeenstemming met in de maatschappij geldende ethische maatstaven. Voor de uitoefening van het beroep is goede beheersing van het Engels en de basis van een tweede moderne vreemde taal vereist.

- Deeltijd MBO4 in één of twee jaar tijd;
- Een gewaardeerd diploma bij sollicitaties;
- Na 1 jaar optioneel MBO3 examen;
- Optioneel extra diploma’s: NIMA Sales A;
- Goede balans theorie en praktijk: direct toepassen op het werk;
- Gemotiveerde medestudenten en docenten uit de praktijk;
- Middag- en avondcolleges: werkgever en werknemer investeren samen;

Het deeltijd collegeprogramma
Eerste jaar (Basisdeel):
Beroepsspecifiek:
- Accountmanagement, Telesales,
- NIMA Basiskennis Marketing;
- Introductie Business Spaans;
- Introductie Ondernemen;
- Persoonlijke Effectiviteit (presenteren, onderhandelen,
  vergaderen).

Tweede jaar (Profiel):
Generiek:
- Nederlands, Engels en Rekenen.
Beroepsspecifiek:
- NIMA Sales A;
- Keuze: Lean Creatief, of Duurzaam in Beroep.

Keuzedeel:
Configuratie: Ondernemend Gedrag (K0072) (studielast 240) en Persoonlijk Profileren (K0877) (studielast 240) met:
> Lean Creatief (K0512) (studielast 240); of
> Duurzaamheid in Beroep (K0031) (studielast 240).

U heeft vier jaar voortgezet onderwijs gevolgd. Wij verzorgen de opleiding op havo 4-5 niveau.

U bent werkzaam in een voor de opleiding relevante functie. Wanneer dit niet het geval is, kunt u de opleiding toch volgen als bedrijfsopleiding en verkrijgt u certificaten. Zodra u relevant werk vindt en praktijkuren gaat maken, kunt u alsnog het mbo diploma verzilveren. Deze praktijkuren kunnen gemaakt worden tot maximaal 1 jaar na afloop van het collegeprogramma.

Collegetijden: 13.30-20.50 uur: 3 werkcolleges in de middag (werktijd) en 3 werkcolleges in de avond (eigen tijd). Na elke werkcollege 10 minuten pauze. Na de eerste 3 werkcolleges is er een grote pauze en maken veel studenten een wandeling door het centrum van Den Haag.

Collegedagen: eerstejaars op dinsdag; tweedejaars op donderdag. Zo is het mogelijk om in het tweede collegejaar nog colleges te volgen uit het eerste collegejaar wanneer een module niet is behaald.

Het is ook mogelijk om zowel de eerstejaars colleges (op de dinsdag) als de tweedejaars colleges (op de donderdag) te volgen. U rond de opleiding dan in 1 jaar af.

Start: De opleiding is modulair opgebouwd. U kunt de modules los van elkaar volgen. U kunt starten op elk moment dat er een nieuwe module start:
- dinsdag 2 oktober 2018
- dinsdag 13 november 2018
- dinsdag 5 maart 2019
- dinsdag 9 april 2019
- dinsdag 21 mei 2019

Collegerooster eerste- en tweedejaars 2018-2019

Huiswerk: als richtlijn hanteren wij dat voor elk college-uur ook een uur huiswerk staat. Dit verschilt natuurlijk per student. Dit staat nog los van de studietijd ter voorbereiding op het tentamen. Daarnaast werkt u aan de BPV / stageopdrachten.

MBO
Door OCenW erkende opleiding: 25132 Junior accountmanager.

Bekijk ook het kwalificatiedossier opgesteld in nauwe samenwerking met werkgevers.

MBO3 examinering na het eerste leerjaar is bij deze opleiding mogelijk: 90111 Commercieel medewerker MBO3.

U verkrijgt het MBO4 diploma, wanneer voor elke collegemodule een voldoende is behaald, de praktijkbeoordeling voldoende is, positieve afronding opdrachten "Loopbaan Burgerschap" en het examen met een voldoende is afgerond.

Externe optionele examens
Examinering door NIMA:
- NIMA Basiskennis marketing.
- NIMA Sales A.

Deze externe examens geven diploma's die aanvullend zijn op het MBO-diploma en die zeer worden gewaardeerd door werkgevers. Aanmelding voor de externe examens verloopt niet via Kronenburgh.

HBO Commerciële Economie, Small Business en Retail Management en Sales- en accountmanagement, Management, Economie en Recht (MER).

Deeltijd 1e jaar 2e jaar
Collegegeld € 2.925,- € 2.925,-
In 10 termijnen; per termijn € 300,- € 300,-

Wanneer u zowel de colleges op de dinsdag als de donderdag volgt en u de opleiding in 1 jaar afrond, wordt zowel het collegegeld voor het eerste als het tweede jaar in rekening gebracht.

- Studiemateriaal: 1e leerjaar € 500,- / 2e leerjaar € 475,-
Kijk bij Studystore (kies Rijswijk, Kronenburgh MBO) voor de actuele kosten. Het is mogelijk dat aanvullende materiaalkosten in rekening worden gebracht.

- U brengt zelf een laptop (wifi-internet) mee naar de werkcolleges. Wij werken met de Office suite.

- MBO Examen: € 750,- (kosten voor MBO3 of MBO4 zijn gelijk)

- Aanbevolen optionele externe examens:
Kijk bij de exameninstelling voor de actuele kosten.
Examinering door Associatie
Examinering door NIMA