Onze aanpak Praktijkopleiding Kwalificerend MBO3-4 Inloggen studenten   Contact

Commerciële Economie CE
Junior Accountmanager - Salesmanager
Eén- of tweejarig, beroepsopleiding KBC
Opleiding Junior AccountmanagerDe (junior) accountmanager of salesmanager werkt zowel in het midden- en kleinbedrijf (MKB) als in het grootbedrijf in een business-to-business setting. Hij is veelal onderweg naar of op bezoek bij zakelijke klanten/accounts. Vanuit de binnendienstrol benadert hij zo nodig potentiële klanten via diverse klantcontactkanalen. De (junior) accountmanager kan gemakkelijk contact leggen en onderhouden, klanten/vraagstukken vanuit een commercieel oogpunt benaderen, goed luisteren, zich inleven in de wensen van de account, vraagstukken analyseren, problemen oplossen, representatief optreden, onderhandelen, potentiële klanten enthousiast maken voor een product en/of dienst, zich mondeling en schriftelijk goed uitdrukken en zorgvuldig werken. Bovendien is hij integer en handelt hij in overeenstemming met in de maatschappij geldende ethische maatstaven.

- Beroepsopleiding KBC in 1 of 1,5 jaar;
- Een gewaardeerd instituutsdiploma bij sollicitaties van
  het particuliere Kronenburgh Business College;
- Optioneel extra diploma’s: NIMA A Sales;

Een beroepsopleiding is heel geschikt wanneer u naar een ander werkveld wilt overstappen, of uzelf verder wilt kwalificeren binnen uw huidige functie. Wanneer u reeds een MBO4 opleiding of HBO opleiding heeft afgerond, is het niet nodig opnieuw een MBO examenprogramma te volbrengen om uw werk- en denk-niveau aan te tonen; juist ook dan is een beroepsopleiding van het Kronenburgh Business College een goede optie.

De Beroepsopleidingen van het Kronenburgh Business College komen voor een groot deel overeen met onze Deeltijd MBO4 Opleiding. Echter u hoeft geen BPV (stage) opdrachten te maken, geen opdrachten ‘Loopbaan Burgerschap’ te maken, geen keuzedelen te volgen en geen examen (proeve van bekwaamheid) te doen. Het programma omvat alleen de beroepsspecifieke modules; de generieke modules (Nederlands, Engels en Rekenen) zijn optioneel. U hoeft niet werkzaam te zijn in een voor de opleiding relevante functie (baan). U kunt altijd nog besluiten alsnog het MBO-diploma te behalen.

Dinsdags:
- Accountmanagement, Telesales,
- NIMA Basiskennis Marketing;
- Introductie Business Spaans;
- Introductie Ondernemen;
- Persoonlijke Effectiviteit (presenteren, onderhandelen,
  vergaderen).

Donderdags:
- NIMA/SMA Sales A.

Wij verzorgen de opleiding op havo 4-5 niveau.

Collegetijden: 13.30-20.50 uur: 3 werkcolleges in de middag (werktijd) en 3 werkcolleges in de avond (eigen tijd). Na elk werkcollege 10 minuten pauze. Na de eerste 3 werkcolleges is er een grote pauze en maken veel studenten een wandeling door het centrum van Den Haag.

Collegedagen:
op dinsdagen en/of donderdagen.

Opleidingsduur:
1 of 1,5 jaar. U kunt de opleiding als eenjarigprogramma of als tweejarigprogramma volgen. Bij een tweejarigprogramma volgt u de colleges op zowel de dinsdag als de donderdag.

Start
: De opleiding is modulair opgebouwd. U kunt de modules los van elkaar volgen. U kunt starten op elk moment dat er een nieuwe module start:
- dinsdag 2 oktober 2018
- dinsdag 13 november 2018
- dinsdag 5 maart 2019
- dinsdag 9 april 2019
- dinsdag 21 mei 2019

Huiswerk: als richtlijn hanteren wij dat voor elk college-uur ook een uur huiswerk staat. Dit verschilt natuurlijk per student. Dit staat nog los van de studietijd ter voorbereiding op het tentamen.

U verkrijgt voor alle positief afgeronde modules een certificaat.

Het diploma Beroepsopleiding KBC is een instituutsdiploma van het Kronenburgh Business College op MBO4 niveau. U komt voor dit instituutsdiploma in aanmerking wanneer voor elke collegemodule een voldoende is behaald.

Externe optionele examens
Examinering door NIMA:
- NIMA Basiskennis marketing.
- NIMA Sales A.

Deze externe examens geven diploma's die aanvullend zijn op het MBO-diploma en die zeer worden gewaardeerd door werkgevers. U verzorgt zelf de aanmelding voor deze externe examens.

U kunt het instituutsdiploma Bedroepsopleiding KBC upgraden tot een Junior Accountmanager MBO4 diploma.
HBO Commerciële Economie, Small Business en Retail Management en Sales- en accountmanagement, Management, Economie en Recht (MER).

Collegegeld dinsdagen € 2.925,00
In 10 termijnen; per termijn € 300,00

Collegegeld donderdagen € 1.750,00
In 4 termijnen € 897,00

Collegegeld eenjarig programma € 4.675,00
In 10 termijnen € 479,20

Wanneer u zowel de colleges op de dinsdag als de donderdag volgt en u de opleiding in 1 jaar afrond, wordt zowel het collegegeld voor het eerste als het tweede jaar in rekening gebracht.

- Studiemateriaal: 1e leerjaar € 500,- / 2e leerjaar € 475,-
Kijk bij Studystore (kies Rijswijk, Kronenburgh MBO) voor de actuele kosten. Het is mogelijk dat aanvullende materiaalkosten in rekening worden gebracht.

- U brengt zelf een laptop (wifi-internet) mee naar de werkcolleges. Wij werken met de Office suite.

- Aanbevolen optionele externe examens:
Kijk bij de exameninstelling voor de actuele kosten.
Examinering door Associatie
Examinering door NIMA